Forrás: turizmus.com

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német konyhaművészeti fesztiválon, a Gourmet Festival Sylten. Az északi-tengeri Sylt gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres szigetre 10 Michelin-csillag jut – írta a trademagazin.hu.

Németországban Sylten fordulnak elő a legsűrűbben a Michelin-csillagok. A német Beverly Hillsként is emlegetett luxusüdülőhely három étterme kettővel büszkélkedhet, négy további vendéglőnek pedig egy-egy Michelin-csillaga van a nemzetközi csúcsgasztronómiai kalauz legutóbbi kiadása szerint. A kortárs magyar konyhaművészet ebben a környezetben mutatkozik be a szombatig tartó négynapos fesztiválon, amelyet 16. alkalommal rendeztek meg.

A fesztivál honlapja ( www.gourmet-festival-sylt.de) szerint az utóbbi években a magyar konyhaművészet fejlődött a legnagyobb mértékben Európában.

A "régi hagyományok, a tehetség és az új trendek révén egészen sajátos kulináris világ jött létre" – emelték ki a szervezők, rámutatva, hogy alapos környezettanulmány révén választották ki a fesztiválon Magyarországot képviselő borászokat és szakácsokat.

A tokaji borvidékről Szepsy Istvánt hívták meg, Villányból Gere Attilát, Egerből Lőrincz Györgyöt, a Balaton-felvidékről Jásdi Istvánt, a dél-balatoni régióból Légli Ottót, Szekszárdról pedig Heimann Zoltánt.

A mesterszakácsok között van Ruprecht László, aki egyebek között a 2011-es magyar uniós elnökség gasztronómiai tanácsadója volt, Takács Lajos, a budapesti Lacipecsenye bisztrókonyha főnöke, Bolyki Péter, a Corinthia Hotel Budapest vezető séfje, Horváth Gábor, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely főszakácsa, és részt vesz a fesztiválon az első berlini magyar borbisztró, a Budapest Calling képviseletében Forrai Miklós.

Forrás: http://www.trademagazin.hu/




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés