Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztes tortája dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült. A hobbicukrászoknak szóló kihívást Szász Kinga nyerte. A Rozmaringos szilvatortában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető.

Megvan Magyarország Cukormentes Tortája

A “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is háziversenyt hirdetett, melyre bárki nevezhetett, aki nem cukrász ipartestületi tag. A beérkezett majdnem 50 pályázatból tíz került a döntőbe, egytől egyig hozzáadott cukortól mentes édességek. Az idei mezőny bővelkedett izgalmas hozzávalókban: céklás, pekándiós, kókuszlisztes, zsályás és rozmaringos is szerepelt közöttük. A versenyzők szeptember 12-én az Academy Golf Budapest Golf Klubban mutatták be alkotásaikat. Közülük Szász Kinga Rozmaringos szilvatortája ízvilágával, a diabetikus fehér csokoládé, a dió, a rozmaring, a tejszín és a zabliszt arányos felhasználásával emelkedett ki. A nyertes 24 szeletes torta 14,4 g szénhidrátot és 174 kCal tartalmaz szeletenként.

A zsűri - hasonlóan a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyhez- nem létező receptek hozzáadott cukor nélkül készült változatait várta, hanem új kreációkat, amelyeknél az innováció, az esztétika és az ízek harmóniája együtt jellemzi az édességet. A zsűri elnöke Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog szerzője, tagjai: Mihályi László, mestercukrász, a lyoni desszert világbajnokság döntőse, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa; Kovács Ildikó, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa és Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny 2013-as és 2014-es győztes tortáinak megalkotója.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziversenyt. Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa állította össze. A verseny nemcsak cukorbetegeknek, ha nem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a döntős receptek hamarosan kikerülnek az alapítvány blogjára (http://cukkerberg.blog.hu/).




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés