Nem kellett sokat várnunk arra, hogy Széll Tamás után újabb magyar szakács sikeréért szurkolhassunk. Garai Ádám, az Olimpia Étterem séfje képviseli Magyarországot a Jeunes Chefs Rotisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságon, szeptember 30-án, Manchesterben.

Forrás: turizmus.com

Ádám már gyakorlott versenyzőnek számít, hiszen a 2013-ban Lyonban megrendezett Bocuse d'Or döntőben Széll Tamás commisaként a résztvevő 24 országból bekerültek a 10 legjobb közé. A Chaine verseny tavalyi nemzeti versenyén 2. helyezést ért el, míg idén megnyerte azt, megszerezve ezzel a jogot, hogy hazánkat képviselje a világversenyen Manchesterben.

Az ifjú szakácsok versenyén 27 év alatti szakácsok mérhetik össze tudásukat. A Bocuse d'Or versennyel ellentétben, a szakácsok nem kapják meg előzetesen az alapanyaglistát, a meglepetéskosár (u.n. black box) tartalma a kötelezően felhasználandó alapanyagokkal közvetlenül a verseny előtt kerül ismertetésre. A versenyzőknek 4 óra alatt kell 4 adagban elkészíteniük és megtálalniuk egy előételt, egy főételt és egy desszertet.

A magyar versenyző felkészítésében Kovács Lázár (Lázár Chef) is közreműködik, aki 1997-ben, a Kaliforniában megrendezett világverseny 3. helyezettje volt. A sztárséf a hazai elődöntők technikai igazgatójaként kóstoló zsűritagként vesz részt a nemzetközi versenyen Manchesterben.

Ádám felkészítésében közreműködött Jakabffy László, Gundel-díjas gasztronómiai tanácsadó, Ádám Csaba, az Olimpia Étterem és az Alabárdos Étterem séfje, továbbá a felkészülését a METRO Kereskedelmi Kft. kiváló minőségű alapanyagok biztosításával támogatta.

A lehető legalaposabb felkészülés érdekében Ádám nem csak Magyarországon gyakorolt. Lehetősége nyílt arra, hogy Koppenhágában töltsön a nyáron 5 hetet a 3 Michelin csillagos Geraniumban, ahol a séf/tulajdonos az a Rasmus Kofoed, aki a Bocuse d'Or dobogójának mindhárom fokán állt. Minden adott tehát egy újabb sikeres magyar szereplésre...

Fotó: Lazarchef.hu




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés