A bajai és szegedi halfesztiválra hívja fel a figyelmet legfrissebb számában az Enjoy Vienna, a város turisztikai marketing kiadványa.

A Duna és a hal című összeállításban a kiemelik, hogy évszázadokon keresztül a folyó fontos táplálékforrás volt a bécsiek számára: annak idején 59 féle dunai halat fogyasztottak az ott élők, elsősorban egyszerűen csak megsütve.

A július 10 és 13. között bajai Halászléfőző Fesztivál kapcsán megjegyzi a cikkíró, hogy a halászlé a gulyás mellett az egyik legtipikusabb magyar ételspecialitás. Azt sem hagyja említés nélkül, hogy kulturális rendezvények és tűzijáték színesíti a programot, akárcsak a szeptember 5-7. között megrendezendő szegedi nemzetközi Tisza Halfesztiválon.

A gasztronómiai rovatban megjelent ajánló közli a két város honlapjának címét is, segítve a magyarországi „halas" események iránti konkrétabb tájékozódást.

Az osztrák főváros éttermeinek étlapján kevésbé játszik fontos szerepet a hal, annál inkább a Fertő-tó környékén található vendéglőkben.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés