A magyarországi bor- és gasztronómiai turizmus élénkítése céljából, a Litván EU elnökségi időszakhoz kapcsolódóan magyar borkampányt folytatott a Magyar Turizmus Zrt. Litvániában, Észtországban és Lettországban.

A szeptember elejétől november végéig tartó kampány keretében, a Litván EU elnökség protokollrendezvényein, továbbá a baltikumi magyar nagykövetségek borpromóciós rendezvényein is kóstolhattak a vendégek magyar borokat. Hirdetések és PR cikkek is megjelentek baltikumi vezető sajtóorgánumokban, például a Lietuvos Rytas litván napilapban és a Delfi.lt online hírportálon. Mindemellett egy litván nyelvű blogot (http://www.vengrija.lt/vynai/) is indítottak a magyar borokról és borvidékekről. A kampány részeként továbbá 7 vezető baltikumi sajtóorgánum képviselői kaptak meghívást hazánkba egy bor és gasztronómiai tanulmányútra, amelynek eredményeként a három országban 6 cikk jelent meg 18 oldalon, 51 fotóval, mintegy 18 millió forintos hírértékkel a témában, szeptember, október és november folyamán.

A magyar borkampány együttműködő partnerei az MT Zrt. Észak-Európai képviselete, az Air Baltic (Riga-Vilnius-Tallin), az ECC Consulting Baltic (Vilnius) és a B2B-Baltic.Travel (Riga) voltak.  Az Air Baltic részvételének célja, a hévízi és budapesti Air Baltic járatok promóciója volt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés