A legek Kocsonyafesztiválja volt az idei




A legek kocsonyafesztiválja volt az idei, hiszen a legnehezebb körülmények között, a legrövidebb idő alatt, a legrosszabb időjárás ellenére, a legnagyobb összefogással sikerült megrendezni – summázta a 13. fesztivált  Rózsa Edit alapító-tulajdonos, aki a civil védnökök és az újságírók számára tartott prezentációt  a Helynekemben.

Ebben az évben is több mint 500 ember bevonásával készítettek reprezentatív felmérést a rendezvényről. Arra a kérdésre, hogy miért fontos a Kocsonyafesztivál, a válaszadók jó negyede azt mondta: a kikapcsolódás, szórakozás miatt, ennél valamivel kevesebben a gazdasági szempontokat emelték ki, a városmarketing, image a harmadik leglényegesebb  volt, az ingyenességet pedig kevesek ,a megkérdezettek 1,6 % -a tartotta elsődlegesnek.
Ferling József, a Ferling PR tulajdonosa arról beszélt: kiemelkedő a Kocsonyafesztivál médiamegjelenése az online-felületeken. A cég a legtöbb emberhez eljutó médiumokat figyelte februárban, és az országban ebben a hónapban zajló 19 fesztivál közül csupán a Mohácsi Busójárás tudta kicsivel megelőzni a Kocsonyafesztivált. A cikkek elsöprő többsége  pedig pozitív hangvételű volt.
A Google felmérése szerint a legtöbben a Kocsonyafesztiválra kerestek rá a neten, a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, a Busójárásra vagy a Szegedi Szabadtéri Játékokra ehhez képest csak 30%-nyian. A fesztivál honlapja december és március között a leglátogatottabb, megközelíti a Sziget honlapjának keresettségét, ezért rendkívül értékes felület - mondta Rózsa Edit. A facebook oldala csaknem 16.000-es közösséget fog össze.
Az alapító-tulajdonos kiemelte: a fesztivál erőteljesen hat a helyi vállalkozások fejlesztésére. A pályázó több mint 250 árus, kereskedő nagy része (84%-a) helyi vagy régióbeli volt, az alvállalkozóknak azonban szinte mindegyike (90%).
A kereskedők a felmérés szerint jövőre is szívesen visszajönnek, elsősorban (30% )az anyagi haszon miatt, másodsorban azért, mert szereti a fesztivált. Valamivel több mint 5%-uk volt nagyon elégedetlen a szervezéssel, az elégedettek és a nagyon elégedettek aránya 60% fölött van.
A miskolci szálláshelyeket mind lefoglalták, sorolta Rózsa Edit, a fesztiválra érkezőknek több mint a fele két éjszakát töltött a városban. A vendégeket elsősorban a koncertek, a hangulat, a barátok, ismerősök és a család, illetve a programok vonzzák ide. A legtöbben Pest megyéből érkeztek,de jöttek Hevesből, Hajdú-Biharból és Somogyból, ezen kívül még 10 megyéből (például Győr-Moson-Sopron,Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun) utaztak Miskolcra a fesztiválra. A résztvevőknek több mint a fele helybéli volt .
Érdekes, hogy néhányan szóvá tették: kevés miskolci fellépő kapott lehetőséget a négy színpadon. A statisztika azonban mást mutat: csupán 20% volt a vendégművész, a többi miskolci , illetve miskolci származású – mondta a fesztiváligazgató.
A látogatóknak csaknem 80%-a elégedett vagy nagyon elégedett volt a Kocsonyafesztivállal, és csupán elenyésző hányaduk volt nagyon elégedetlen. A megkérdezettek szinte mindegyike vissza akar jönni jövőre is.  Az idén a fesztivál bevétele ugyanannyi volt, mint amennyi a kiadása. Jövőre is megrendezik a Kocsonyafesztivált, és abban bíznak, hogy a 2012-ben és 2011-ben elnyert – még ki nem fizetett - állami támogatásokat hamarosan megkapják.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés