Laskafesztivál és I. Ceglédi Vágta




Már hatodik éve, hogy Cegléd nyárindító – ingyenes - rendezvényét Bor- és Laskafesztivál néven rendezik meg, az idén június 21-22-23-án. Minden évben közel 40 főzőhelyen mérik össze a szakácsok és amatőr mesterek a tudásukat. A főzőversenyt évekkel ezelőtt a város és környéke étkezési hagyományainak életben tartására hozták létre a helybeliek.

 

A laskaleves és az öreglaska helyi specialitás. Az ország más tájain is ismerik a kézzel tördelt száraz tésztát, de mindenütt másképp készítik el. A 300 személyes óriási kondérból a legjobb helyi szakácsok főzik majd meg a Város Laskáját, amelyből a zsűrizés után bárki falatozhat. Az idei évben a Nemzeti Vágta egyik előfutamát Cegléden június 23-án rendezik meg, ezért a Laskafesztivál is új helyszínre, a Cegléd Gyógy-és Strandfürdőbe költözik erre a néhány napra.
A rendezvényen a környéken gazdálkodó pincészetek és az ország több tájegységének híres-neves borászai teszi közszemlére legjobb boraikat, sőt a kilátogatók egy tucat pálinkafőzde nedűit is megízlelhetik majd, a nívós gyerekműsorok, koncertek és az éjszakai utcabál mellett.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés