Idén is megrendezik a kocsonya-szépségversenyt Badacsonytördemicen, ahol szombaton a hagyományos kocsonyák mellett gyümölcsből és zöldségből készült ételek is versenyeznek.

Forrás: MTI

A szervezők nevében Szántai Attiláné elmondta: a Badacsonytördemic Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat nyolcadszor rendezi meg szombaton a kocsonya-szépségversenyt, ahol elsősorban nem a kocsonya ízét, hanem a küllemét értékeli a zsűri. Minél látványosabb, kreatívabb a gasztronómiai alkotás, annál nagyobb esélye van az első helyre - jegyezte meg.

Felidézte, hogy tavaly több mint ötven kocsonyát neveztek be a versenyre: volt közötte hagyományos, disznóságokból főzött, valamint zöldség-, hal-, csirke- és gyümölcskocsonya is.
Van, aki a szép tálalással, a jól megválasztott edénnyel - legyen az kerámia, agyag, porcelánt vagy üveg -, más a kocsonya szokatlan megjelenítésével tűnik ki. Korábban egy versenyző például kalocsai népviseletbe öltözött babát formált meg gyümölcskocsonyából, egy másik üvegpohárba töltötte a hagyományos kocsonyát és olyan is akadt, aki állatfarmot formázott meg a disznóbőrkéből. Neveztek be a korábbi versenyre sakktáblát ábrázoló kocsonyát is, míg egy pincészet az egyik évben hatalmas cipó kivájt belsejébe töltötte a kocsonyáját, ami egy disznófejet ábrázolt - sorolta a szokatlan példákat Szántai Attiláné.
Szombaton egy órától lehet leadni a versenybe szánt kocsonyákat a badacsonytördemici faluházban, a szervezők idén is legalább ötven "műalkotásra" számítanak. Amíg a zsűri értékel, a helyi néptáncegyüttes ad műsort, majd az érdeklődők meg is kóstolhatják a kocsonyákat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés