Királyi Cseresznye Napok

Királyi Cseresznye Napok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Királyi Cseresznye Napok

Cseresznyelekvár, cseresznyebefőtt, cseresznyeszörp, cseresznyés lepény, cseresznyés rétes, cseresznyés fagyi... megannyi finomság! Ez bizony mind-mind megtalálható lesz június 16-17-én a Király utcai Centrál Passage-ban megrendezendő Királyi Cseresznye Napokon.

Minden a kicsik és nagyok által egyaránt imádott piros gyümölcsről szól majd, és nemcsak vásárolni, enni-inni lehet majd, hanem gyermekprogramok és a környékbeli színházak, illetve színészek bevonásával izgalmas főzőprogram is várja a látogatókat.
A programok részeként az érdeklődők megismerkedhetnek "Magyarország cseresznyéskertjével", a Tisza partján található Nagykörűvel és az ottani cseresznyés hagyományokkal is. A Magyar-Japán Baráti Társaság programjain, kiállításain keresztül pedig bepillanthatunk a japán kultúrába, valamint megismerkedhetünk a cseresznyefa-virágzáshoz kapcsolódó tradíciók és jelentések széles körével is. Lesz kimonó bemutató, origami, Haiku verseny, japán íjász show, gasztronómiai ízelítő és sok más érdekesség is.
A szervezők, azaz a Királyutca Designutca Klaszter, mint minden korábbi sikeres rendezvényén, ezúttal is kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a városi környezetet élhetőbbé, zöldebbé tegye. Ezért a mostani Cseresznye Napok alkalmával is egy kedves ötlettel kívánják színessé, barátságossá tenni a belvárost, így a rendezvény apropóján cseresznyefákat ültetnek majd a Centrál Passage udvarába.
A rendezvény ingyenes. További információ és részletes program: www.kiralyivasar.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés