Indul a Fröccsbusz!

Indul a Fröccsbusz! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Indul a Fröccsbusz!

A Közösségi Bormarketing Alap megbízásából a kiváló hazai borokból készült fröccs népszerűsítése  érdekében Hajós András mint „fröccsmester” ma útjára indította a Fröccsbuszt, amely két hónapos, közel kétezer kilométeres túrát tesz az országban, érintve számos fesztivált, rendezvényt. Első állomása holnap (július 3-án szombaton) Alsóörsön lesz.

„Fölfelé megy borban a gyöngy;
Jól teszi
Tőle senki e jogát el
Nem veszi”
/Vörösmarty Mihály: Fóti Dal/

Hajós András fröccsmester áldásával útjára indult Budapestről az a Fröccsbusz, amely a kultikus magyar italt hivatott országszerte népszerűsíteni augusztus végéig. A Fröccsbusz a jó fröccshöz hasonlóan maga is egy műremek, a 36 éves T2-es Transzporter, ki tudja hány ezer kilométerrel a motorjában több, mint 2000 kilométeres túrára indul, hogy számos fesztivált érintve mindenütt a helyi borokból készült finom és hideg fröccsel lássa el a szomjazókat.
Oláh László, a Közösségi Bormarketing kft. ügyvezető igazgatója a Fröccsbusz indításakor kiemelte: a hagyományok szerint a jó fröccshöz nem csak kiváló minőségű magyar bor szükséges, hanem egy igazi hungaricum, a szikvíz is! „Ugyan sokan vallják, hogy aki a bort vízzel vegyíti az egyéb ”gaztettekre” is képes, de a fröccs igazi magyar találmány, számtalan talán még inkább megszámlálhatatlan fajtája ismert és közkedvelt. Akármilyen arányban is vegyítjük a bort szódával, ügyeljünk rá, hogy mértékkel fogyasszuk és csak minőségi borhoz adjunk tiszta szódavizet, hiszen a ”klasszikus iskola” szerint a különböző ásványvizek elronthatják a fröccs ízét!
A fröccsmester Hajós szerint a hazai borsznobizmus és álszakértők ellen eredményesen küzdhetünk, ha jóféle fröccsöt iszunk és mint kiváló hungaricumot külföldi vendégeinkkel is megismertetjük a jó bor és a szóda elegyét. „A hazai munkaerőpiacra, mint az Ápisz rakodómunkása léptem be, ahol is az IFÁ-k megpakolása után tanultabb kollégáim az akkor még Élmunkás téri piacon avattak be a fröccsivás rejtelmeibe. A fröccs mégsem csak a „dolgozó nép” itala, hiszen szüleim az irigyelt nyugati országokból érkező illusztris vendégeiket is fröccsel kínálták, akik ezt láthatóan nagy örömmel fogadták. Szerencsés lenne, ha az éttermek sznobériájukat levetkőzve az itt is bemutatott fröccslapokat rendszeresítenék és egy finom ezüsttálcán egy jó üveg magyar bor és egy szódásüveg mellé helyezve megadnák a fröccskészítés örömét vendégeiknek”
A Fröccsbusz útvonalát nyomon követhetik a HYPERLINK "http://www.egyjofroccs.hu"www.egyjofroccs.hu oldalon, ahol további érdekes információkat és képes beszámolókat is találhatnak.

A Fröccsbusz állomásai:

2010. július 3., szombat - Alsóörs
Balaton Átevezés

2010. július 9-10., péntek, szombat - Tiszafüred
Tiszafüredi Halas Napok

2010. július 24. , szombat - Balatonföldvár
Mozdulj Balaton!

2010. július 31., - augusztus 1. szombat - vasárnap: Pécs
ICWiP – Balkán: Újratöltve

2010. augusztus 7., szombat - Debrecen
Debreceni Borkarnevál

2010. augusztus 18-22., szerda-vasárnap - Budapest
Kiváló Magyar Élelmiszerek Kiállítása – Budai Vár

2010. augusztus 26-27., szombat - vasárnap - Szentendre
Szentendre éjjel nappal


További információ:
T. Reibach Orsolya projektvezető
Telefon: 1 235 0925, 1 317 4732, 1 328 0680
Mobil: 06 20 520 1736
HYPERLINK "http://www.borszerda.hu"www.borszerda.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés