Heston Blumenthal középkori receptekre vált

Heston Blumenthal középkori receptekre vált - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Heston Blumenthal középkori receptekre vált

Az űrkorszakról a középkorra vált Heston Blumenthal: a molekuláris gasztronómia fejedelme új, Dinner nevű étterme étlapján olyan fogásokat vonultat fel, amelyeket a középkorban asztalra került ételek ihletnek.

Blumenthal első londoni éttermében a kémcsövek és a folyékony nitrogén helyét óriási nyársak, a high-tech konyhaeszközökét pedig hagyományosabbak veszik át. A séf - akinek Fat Duck nevű, három Michelin-csillagos brayi éttermét a világ legjobbjai között emlegetik - úgy fogalmazott, hogy új éttermének fogásait a középkorból származó, Tudor-, Stuart- és György-korabeli receptek ihlették.
A 44 éves szakács "modern és történelmi brit" konyhaként jellemezte a Dinner menüjét, kiemelve, hogy 21. századi köntöst kíván húzni a régi kulináris hagyományokra. Az étteremben felfedezettje, Ashley Palmer-Watts lesz a vezető séf, az első vendégeket január végén várják.
"Ha visszamegyünk két, három vagy négy évszázadot, gasztronómiai örökségünk ugyanolyan jó, mint bármely más európai országé. De ez valahol elveszett az évek során. Pedig a franciák eleinte Les Rosbifs-nek hívtak minket, olyan jól értettünk a nyílt tűzön való hússütéshez. Hozzánk küldték tanulni szakácsaikat..." - fejtegette Blumenthal.
A vendégek üvegfalon keresztül láthatják majd, hogy készülnek a középkori fogások, amelyek között nyárson sült ananász, illetve csirkemájból és foi gras-ból (hizlalt kacsa- vagy libamáj) készült, sodóval borított, mandarinszerűvé sütött "húsgyümölcs" is szerepel. A kevésbé kalandvágyó vendégek középkori rizottót is választhatnak. Utóbbi recept 1390-ig nyúlik vissza.
Az ételek mellé középkori ihletésű koktélokat is terveznek - idézte a zimbio.com internetes oldal a séfet.
Heston Blumenthal az ételeket már egy televíziós sorozat kedvéért újragondolta. A nálunk is vetített „Heston Blumenthal zseniális lakomái” című sorozatban igazán meghökkentő alapanyagokat és technikai megoldásokat teszteltek a meghívott vendégeken.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés