A világ egyik leghíresebb japán rajzfilm figurája - és ma már divatmotívuma - Hello Kitty, amelyért nemcsak gyerekek, de fiatal felnőttek is rajonganak. A játékok és a ruházati cikkek egész arzenálján szerepel a világhírűvé vált cica, amely újabban a szállodaipart is meghódította.

 Forrás: turizmus.com

Tokió egyik legdrágább szállodalánca, a Keio Plaza két házában is kialakítottak Hello Kitty szobákat, amelyek mindegyike egyedi nevű és tervezésű.

A japán főváros két különböző kerületében, Shinjukuban és Tamában is foglalhatunk olyan szobát, amelyben minden Kittyről szól, bár nem egyforma stílusban. A Kitty Town inkább popartos, és Roy Lichtenstein stílusában rendezték be, ide főleg barátaikkal látogatnak el a tehetősebb japán fiatalok, születésnapot ünnepelni. A Princess Kitty kifejezetten a fiatal hölgyeket célozza meg, itt minden piros és rózsaszín. A Shinjukuban nyolc szobát alakítottak át cicásra, míg a Tamában négyet terveztek át.

Külföldiek körében is óriási sikere van az ötletnek, hiszen világszerte rengeteg rajongója van - és nemcsak a tinik körében - e figurának.

Inkább Japánban ismert a másik macskahölgy, Sanrio. A Keio Plaza Tama szállodához közel található Sanrio Puroland, amelyiknek Sanrio cica a főszereplője, Aki ezt az élményparkot meglátogatta, annak a nap tökéletes lezárása lehet a japán turisztikai szakemberek szerint, hogy megszállhat egy Sanrio stílusában tervezett szállodaszobában.

A szállodák üzleteiben természetesen mindkét figurával díszített szuvenírek és divatcikkek ezreit lehet megvásárolni

Pekingben is legalább ilyen népszerű Kitty: a száj nélküli macskáról elnevezett étteremben minden rózsaszín, a felszolgálók ruhája is, és természetesen masni díszeleg a hajukban. Itt a desszertek is a kedves cicafejet mintázzák, igaz, mindennek jócskán meg is kérik az árát.



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés