Három nagy aranyérmet osztottak ki idén a hungarikum borok országos versenyén




Egy hárslevelű, egy zenit és egy tokaji cuvée érdemelte ki az idén 11. alkalommal megrendezett Hungarikum Borok és Pezsgők Országos Versenyének legrangosabb elismerését, a nagy aranyérmet.

Oreskó Imre, a házigazda Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke csütörtökön, a verseny kecskeméti eredményhirdetésén emlékeztetett arra, hogy november 8-án Izsák adott otthont a seregszemlének, amelyre 14 borvidék 45 borászata összesen 107 mintával nevezett.
A magyar szőlő- és borfajták széles palettáját a megmérettetésen 21 fehér- és 2 vörösbort adó fajta, valamint két pezsgő és egy habzóbor jelenítette meg. A 2007-ben az Év borásza címet elnyerő Frittmann János vezette, neves hazai szakemberekből álló zsűri asztalára a legtöbb kóstolnivaló ezerjóból, arany sárfehérből, kékfrankosból, furmintból, hárslevelűből, cserszegi fűszeresből, kadarkából és Irsai Olivérből került - mondta az elnök.
Jelezte: idén a szigorú ítészek 6 elismerő oklevél, 34 bronz-, 45 ezüst- és 19 aranyérem mellett három pincészet egy-egy borát találták érdemesnek a legrangosabb elismerésre. A Borpalota Borászati és Borforgalmi Kft. 2008-as évjáratú Hárslevelűje, a Geszler Családi Pincészet 2011-es évjáratú Zenitje és a Tokaj Wine Trust Bt. ugyancsak 2011-es évjáratú Tokaj Tündérkönny cuvée-je ráadásul a nagy aranyérem mellett egy-egy különdíjat is kapott.
A rendezvény fővédnöke, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az eseményen egy közismert szállóigét idézve úgy fogalmazott: a verseny résztvevői 2012-ben is megfogadták, "az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk".




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés