Hadjáratot indítanak a szusiért japán szakácsok

Hadjáratot indítanak a szusiért japán szakácsok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hadjáratot indítanak a szusiért japán szakácsok

Világszerte indított minőségi offenzíva keretében akarják megvédeni a szusi tekintélyét japán szakácsok. A japán szusiszövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő elkészítésének módját, s ha eleget tesznek a követelményeknek, megkapják a szövetség bizonyítványát.

A japán szusiszövetség múltbéli hasonló kezdeményezéseit eddig "szusirendőrség" életre hívásaként jellemezték, a társaság mostani kampánya azonban hangsúlyozottan a higiéniáról szól.
Japánon kívül az éttermek ugyanabban a konyhában készítik a szusit, mint amelyikben a húst - mondta Kadzato Maszajosi,vezető szusiséf, az oklevélrendszer kiötlője. "Nem higiénikus, ha nyers sósvízi halat olyan konyhában kezelnek, amelyet nem tisztítanak állandóan" - magyarázta a szakács. Japánban egyre nagyobb aggodalmakat táplálnak amiatt, hogy az ételmérgezési esetek rombolhatják a halspecialitás tekintélyét.
Az első szemináriumot januárban Szingapúrban tartják, ezt az év folyamán londoni, Los Angeles-i és San Franciscó-i oktatások követik.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés