Gasztrocsata Baján

Gasztrocsata Baján - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Gasztrocsata Baján

Ételeikkel mutatkoznak be hazánk különféle tájegységei Baján, a Szentháromság téren május 12-én, a gasztrocsata fővédnöke Zsigó Róbert, Baja polgármestere, Baja és térsége országgyűlési képviselője. 2007 óta rendeznek ún. gasztrocsatákat, a rendezvény megfordult már Bogácson, Tatán, Győrben, idén Baja a helyszín.

Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Déli Régiójának elnöke közölte: május 12-én a bajai főtéren senki sem fog csalódni az ételekben, hiszen azokat valódi szakemberek készítik majd. Az ízek mellett az adott tájegységek kultúrája is megjelenik majd – tette hozzá Németh József. A látogatók kóstolójegyeket vásárolhatnak, melyeket a frissen készült ételekre válthatnak be. Várhatóan déltől estig lehet kipróbálni a finom falatokat.
A sajtótájékoztatón Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy a gasztrocsatát idén Baján rendezhetik meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a program az egész családnak kínál kikapcsolódást. A gasztrocsata tulajdonképpen a magyar gasztrokultúrát sűríti egybe, mindent egy helyen egy időben lehet megkóstolni.
Dobos Edit, a Baja Marketing Kft. ügyvezető-helyettese arról beszélt, hogy a Jánoska-eresztéshez kapcsolódóan idén is lesz Baja halászléfőző bajnoka verseny, melyet 2012-ben az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pénzdíjas formában rendeznek meg. A legügyesebb halfőző ötvenezer forinttal és természetesen a dicsőséggel gazdagodik.
A Jánoska-eresztés és a gasztrocsata részletes programja elolvasható a www.baja.hu honlapon.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés