Chilei borok mutatkoztak be

Chilei borok mutatkoztak be - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Chilei borok mutatkoztak be

A világ második legnagyobb mennyiségben bort termelő cége a Concha y Toro chilei borkomplexum, amelynek egyik legdivatosabb, a Manchester United futballcsapattal népszerűsített márkája, a Casirello del Diablo mutatkozott be a chilei nagykövetségen rendezett prezentáción.

Rodrigo Nieto Maturana nagykövet köszöntő beszédében hangsúlyozta: Chile számára fontos a virágzó külkereskedelem, GDP-je 60 százaléka innen származik. A magyar-chilei áruforgalomban pedig még nagy lehetőségek rejlenek, különösen amióta Magyarország az Európai Unió tagja – tette hozzá.
Az intenzív rubinvörös színű bor legendája immár 100 éves: Don Melchor de Concha y Toro, a pincészet alapítója egy tételt félretett magának a legjobb palackokból, amit valaki megdézsmált. Hogy távol tartsa kincsétől a tolvajokat, elhíresztelte, hogy az ördög a pincében lakik. Innen ered a márkanév.
A chilei borok mély, telt, ugyanakkor mégis könnyed, friss zamatukat a különleges éghajlati viszonyoknak köszönhetik, ahogyan azt Daniela Perez, a Chiléből érkező márkanagykövet részletezte. A világ több mint 130 országába jutnak el boraik , köztük Magyarországra is. Bár nálunk még kevéssé ismertek, mindössze néhány ezer palack talál gazdára, ahogyan azt a magyarországi forgalmazó cég, a United Brands Kft értékesítési igazgatója, Kiss Richárd elmondta. A hipermarketekben kapható olcsó chilei borok nem sugallják e nedűk magas minőségét, holott a prémium borok ár-érték aránya is ideális.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés