Magas színvonalú magyar és nemzetközi szolgáltatásaik, valamint az ország jó hírnevének terjesztésének elismeréséül Budapest Márka címet adományozott a Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Cukrászdának és az Onyx étteremnek.

Kevesen érdemlik meg jobban az elismerést, mint a Gerbeaud, hiszen ez a márkanév már régóta valódi minőséget képvisel, és viszi jó hírét Budapestnek és Magyarországnak a világban - méltatta a cukrászdát Rogán Antal V. kerületi polgármester kedden, az elismerés átadásakor. A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: a Gerbeaud komoly turisztikai hatással is bír, hiszen a város vonzerejének megtartásához olyan márkák szükségesek, amelyekért visszajönni is érdemes. Ő maga számos külföldi vendégét hozta már ide és az Onyxba, és karácsony környékén gyakorta rendelnek rajta keresztül bejglit a Gerbeaud-ból.
Szentes Tamás főpolgármester-helyettes felidézte: a Budapest Márka címet Budapest Fővárosi Közgyűlése 2013-ban alapította azért, hogy olyan kiemelkedő tevékenységeket és szolgáltatásokat díjazhasson, amely a főváros és az ország hírnevét egyaránt öregbítik. Az elismerést ugyan már decemberben odaítélték, ám hivatalos átadására csak most került sor.

Az 1858-ban, a József Nádor téren Kugler Henrik cukrászmester által nyitott cukrászda hamarosan komoly sikert aratott a fővárosiak körében, jelenlegi helyére 12 elteltével költözött. Ám mivel az alapítónak nem voltak örökösei, külföldön keresett olyan szakembert, akire rábízhatta a házat – így találkozott Gerbeaud Emillel, aki 1884-től vette át a működtetést és saját kreációival tette híressé a cukrászdát. A Gerbeaud-házat 2004. óta üzemeltető csapat feladata ezen minőség továbbvitele, a tradíciók és az innovációk segítségével, ezen szemlélet – és a kimondottan nívós éttermi kínálat hiányának pótlására – nyílt meg 2007-ben az Onyx – mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud-ház értékesítési és marketing vezetője.

Hamvas Zoltán F&B vezető hangsúlyozta: az Onyx volt 2011-ben az első étterem, amely közép-európai séf – Szulló Szabina – vezetésével nyerte el a Michelin-csillagot, Széll Tamás pedig 10. helyen debütált tavaly a Bocuse d’Or világversenyen. A csillagot idén is meg tudták tartani, ám nagyon számítanak arra, hogy ezt meg is tudják duplázni. Ugyanakkor a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöki posztját is betöltő szakember szerint örvendetes, hogy folyamatosan nő a nívós hazai éttermek száma, és reméli, hogy a melegkonyhás szakácsverseny 2016-os európai döntőjét Budapest rendezheti.

A Budapest Márka elismerést négy területen osztják ki: kiemelkedő termékek, szolgáltatások, kimagasló kulturális-művészeti eredmények, valamint kimagasló közszolgáltatások. Az elismerést területenként évente legfeljebb tíz alkalommal adományozzák.
A Budapest Márka cím korábbi kitüntetettjei közé tartozik a vendéglátóhelyek közül a XVIII. kerületben működő Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterem, és a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés