Az elmúlt több mint negyven év brit királyi esküvőin felszolgált torták egy-egy szeletére licitálhatnak az érdeklődők idén júniusban.

Forrás: turizmus.com

Az aukciót lebonyolító Beverly Hills-i Julien's Auctions szerint az öt szelet tortát II. Erzsébet királynő egykori elsőszámú sofőrje, Leonard Massey hagyatékából bocsátják árverésre - olvasható az artnet hírportálon.

A június 27-i aukció tételei Anna hercegnő és első férje, Mark Phillips 1973-as, András yorki herceg és Sarah Ferguson 1986-os, Károly walesi herceg és Diana hercegnő 1981-es, Károly walesi herceg és Kamilla cornwalli hercegnő 2005-ös, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2011-es lagzijáról származnak.

A szakértői becslések 400 dollárnál (113 ezer forint) kezdődnek - ennyit várnak Károly és Kamilla tortájának egy szeletéért -, és 2000 dollárig (563 ezer forint) terjednek - ezt a Károly és Diana esküvőjén felszolgált cukrászati remekmű egy szeletéért remélik -, habár 2011-ben 7500 dollárért (2,1 millió forint) cserélt gazdát Vilmos és Katalin tortájának egy szelete ugyancsak a Julien's Auctions-nél.

Mindegyik szelet az adott esküvő dizájnját idéző ajándékdobozba van csomagolva. A tételek közül mindössze kettő - az 1973-as és az 1986-os esküvőről származó - nem alkalmas már a fogyasztásra.

A brit királyi család rajongói június 6-ig nézhetik meg a szeleteket a londoni Stafford Hotelben.

https://news.artnet.com/in-brief/royal-wedding-cake-auction-303497




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés