Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

Az egri, a villányi, a Balaton-környéki és a pannonhalmi borvidékek mutatkozik be július 4. és 25. között a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) által meghirdetett, Borszerda elnevezésű sorozatban a Budavári Palota panorámateraszán.
"A jó bor kulturális élményt is jelent. Eger, Pannonhalma, Villány, a Balaton ízei mellett hangok, képek villannak föl, hiszen a szép bor maga is egy szellemi kaland" - olvasható a Nemzeti Galéria eljuttatott közleményében. Az MNG tájékoztatása szerint az érdeklődőket az egyes borvidékek ízvilágához, hangulatához, kultúrájához kapcsolódó tematikus tárlatvezetésekkel és kamarazenei koncertekkel várják négy szerdán 18 és 22 óra között.
Július 4-én a St. Andrea és az Orsolya Pincészetek borain keresztül Eger, avagy "a magyar Burgundia" mutatkozik be a budai várban, miközben a látogatók elsősorban az MNG középkori gyűjteményéhez kapcsolódó programokat élvezhetnek.
A következő szerdán Villány, konkrétabban a Sauska Pince borai lesznek a középpontban, a programok, tárlatvezetések pedig leginkább a magyar impresszionizmust és a korszak nagy mestereinek - Ferenczy Károly, Csontváry Kosztka Tivadar - művészetét járják körül.
Július 18-án a dél-balatoni Konyári Pincészet a Borszerda vendége, a látogatók pedig Szőnyi István, Bernáth Aurél, Egry József, valamint Munkácsy Mihály festményeiben gyönyörködhetnek az MNG vezetései során.
A záró Borszerda a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borain és a Nemzeti Galéria gyűjteményének barokk, illetve kortárs művein keresztül a hagyomány és a modernitás viszonyát vizsgálja. A sorozat részletes programját a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés