10 Master of Wine, 160 kiállító, 1000 bor és pezsgő, hírességek boraiból összeállított Oscar Gala show, gasztronómiai különlegességek, valamint számos előadás jellemzi az idén 5. alkalommal rendezett VinCE Budapest Wine Show-t, Közép-Európa legnagyobb boreseményét.

Ismét borokkal telik meg a Corinthia Hotel Budapest február 28. és március 2. között az 5. VinCE Budapest Wine Show alkalmából. A szervezők idén a vintage-t, vagyis az évjáratokat helyezik a középpontba, hiszen ettől (is) függ egyes borok ára, a szakadék két vintage között akár óriási is lehet.

10 Master of Wine tiszteli meg idén is Közép-Európa legnagyobb boreseményét, a „borvilág jedilovagjai” már ötödik éve jelen vannak az eseményen, de idén rekordszámú – száznál is több - meghívott szakértő vesz részt a 60 éves Master of Wine Intézet mellett.

A boreseményen a hazai borikonok italait, párlatokat és harmincnál is több gourmet kiállító termékét kóstolhatják majd a borimádók. A legismertebb borászatokat tömörítő Pannon Bormíves Céh és Villány idén együtt, egy teraszon állítanak majd ki, de természetesen a testes fehérbort kedvelők a Somlói különítmény standjainál fedezhetik fel a terroir mibenlétét, míg az újdonságokra szomjazók is megtalálják a maguk számítását. Sonkák, kézműves sajtok hadai várják azokat, akik megéheztek a kóstolásban, majd levezetésképpen a Gerbeaud és a La Praliné édességeit se hagyja ki a tökély érdekében. Sőt, osztrigát is kóstolhatunk a cava mellé vagy pezsgős macaront és az sem kizárt, hogy az ikonikus kaviár + igazi orosz pezsgő kombinációt is fellelhetjük.

Minden napra legalább egy pezsgős előadás is jut, Oroszországtól a spanyol cavákon át champgane-ig. Pénteken az Abrao-Durso orosz pezsgőpincészet debütál először a hazai közönség előtt, majd Márkus György, hazánk legnagyobb champagne szakértője blanc de blancs, azaz chardonnayból készült champagne-okkal kápráztatja el közönségét. Szombat reggel kihagyhatatlan a Moët & Chandon mesterkurzus, délután pedig a világ egyik legnagyobb champagne-szakértője Tom Stevenson a magnumpalackban érlelt pezsgők varázslatos világába kalauzol minket a Veuve Clicquot ház buborékos italain keresztül. Vasárnap reggel az Alfred Gratien mesterhármasát kóstolhatja a közönség –  a VinCE Magazin decemberi pezsgőtesztjében Cuvée Brut Classique, Brut Millesimé, 1999 és Brut Rosé pezsgőjük mind-mind ötcsillagos eredményt értek el.

Champagne-ról mindenki hallott, de a német Rajna vidéke, az osztrák Wachau, a kis francia Jura vagy a méregdrága borairól hírhedt-híres Burgundia már kevésbé ismert a nagyközönség számára. Szofisztikált borkedvelők hosszansan barangolhatnak a felfedezésre váró vidékek borai közt. Még kávéban is létezik a terműterületre jellemző specifikus ízvilág, ez kiderül majd brazil kávészakértőnk mesterkurzusán.

Aki pedig a legnagyobb celebritások boraira kíváncsi, az jöjjön az Oscar-díj átadásának napján az Oscar Gala wine show-ra, ahol Brad Pitt, Sting, Iniesta és más hírességek borait kóstolhatjuk.

Információ: www.vincebudapest.hu




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés