Böllérversennyel indul idén is a fesztiválszezon

Böllérversennyel indul idén is a fesztiválszezon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Böllérversennyel indul idén is a fesztiválszezon

Szegeden az idén már ötödik alkalommal rendeznek március 6. és 9. között fesztivált a „disznóságoknak” és a hazai pálinkáknak. Az idei fesztiválok sorát megnyitó programon többek között vetélkedhetnek a böllércsapatok és a káposztafőző családok, valamint kóstolhatnak és vásárolhatnak is a látogatók.




Böllérversennyel indul idén is a fesztiválszezon

A fél évtizedes jubileumi alkalomból a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál szervezői az idén a megszokott színvonalat tovább emelve, még több programmal készülnek.

A fesztivál és vásár kiállítói az idén is a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinka-különlegességek gyártói és forgalmazói, hazai borászatok, valamint a hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátó vállalkozások köréből kerülnek ki. A rendezvény célja most is az, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidéki Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok hangulatát egy komplex gasztrokulturális élmény keretében.

Idén is megrendezik a már jól megszokott böllérversenyt, ahol a szervezetek, egyesületek mellett civil személyek  alkotta csapatok mérik össze tudásukat értékes nyereményekért és természetesen a dicsőségért. Ezen kívül – első alkalommal – versenyt hirdetnek zenészek, zenekarok között is, hogy komponálják meg az igazi Toros Dalt. A beküldött dalokat a Rádió88 naponta lejátsza és a legjobbat a hallgatók szavazatai mellett  egy szakmai zsűri választja ki, amelynek nyereménye a dicsőség mellett pénzjutalom, illetve egy élő koncertlehetőség lesz a fesztiválon. 

Az egyetemi karok is megmérettetésre kerülnek egy vicces, szórakoztató, a Toros Pálinkafesztivál témájához szorosan kapcsolódó vetélkedő keretén belül. A végső győztes jutalma a malacságok mellett a méltán közkedvelt, nagy mennyiségű pálinka.




Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés