Megválasztották az év borászát a tokaji borvidéken

Megválasztották az év borászát a tokaji borvidéken - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Megválasztották az év borászát a tokaji borvidéken

Puklus Péter, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza lett a tokaj-hegyaljai borvidéken az év borásza, a 37 éves szakember az elmúlt hétvégén, a XVI. Tokaji Borvidéki Borverseny zárórendezvényén kapta meg a rangos titulust - tájékoztatta Marcinkó Ferenc, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke hétfőn az MTI-t.

A Tokaji Borvidék bortermelője címre a hegyközségek állíthattak jelölteket, 88 szakember többsége szavazott Puklus Péterre, így ő lett az év borásza a történelmi borvidéken.
Marcinkó Ferenc, aki egyúttal a Tokaj Kereskedőház Zrt. termelési igazgatója elmondta, Puklus Péter 2009-ben került a társasághoz főborásznak, azóta a kereskedőháznál készült borok közül 27 mérkőzött meg rangos nemzetközi és hazai versenyeken és jelentős sikereket értek el. Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést néhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban vehették át.

A fiatal borász a gödöllői Agrártudományi Egyetemen diplomázott, dolgozott Balatonbogláron, a Törley Pezsgő Pincészetnél, vezette a Hungarovin Rt. szekszárdi üzemét, majd a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságának termelési igazgatója lett.


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés