100 Hungarikum Bormustra

100 Hungarikum Bormustra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

100 Hungarikum Bormustra

A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a nagyközönségnek ezen „hungarikumoknak” a megismeréséhez. A rendezvény - mindezek mellett - méltó tisztelegés Keszthely város díszpolgára, a közelmúltban elhunyt kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

A nyílt napon, a hivatalos megnyitót követően 10.30 órától kiemelkedő szakmai személyiségek tartanak előadást magyar szőlőfajták termesztéséről (dr. Hajdú Edit, dr. ifj. Kozma Pál, dr. Májer János, dr. Kocsis László) majd 14.00 órától neves hazai borászoktól (Frittmann János, Jásdi István, Vesztergombi Csaba, Árvay János, Berezics Csaba) hallhatnak fajtaismertető előadásokat az érdeklődők. A rendezvény különlegessége a 10.00 és 17.30 óra között látogatható Bormustra, melyen 60 különböző szőlőfajtából 100 bor kóstolási lehetősége és bemutatása várja a Balaton Színházba látogatókat.

A bormustrán és az előadásokon kívül a házban megtalálható lesz egy dr. Bakonyi Károly emlékkiállítás, illetve kiegészítő programként a kiállítók sorában sajtkóstoló, pálinkasarok, vinoterápiás kezelésekkel foglalkozó szálloda, borvásár, szakkönyvek vására sorakozik majd fel.

A rendezvény záró eseményeként, 18.30 órától ötfogásos Hungarikum Borvacsora veszi kezdetét Frittmann, Jásdi, Vezstergombi, Árvay, Bussay és a Bezerics Pincészetek boraival. A menüsort Kalla Kálmán, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitűntetett mesterszakács állította össze. Az estét a Vivat Bacchus énekegyüttes műsora színesíti.

Részvételi díj:
Nyílt nap: 1.500 Ft/fő, mely tartalmaz kóstoló poharat, az előadásokon való részvételt, korlátlan kóstolási lehetőséget.
Hungarikum Borvacsora: 6.500 Ft/fő.

További információ és jegyelővétel:
Balaton Színház, Keszthely, Fő tér 3.
Telefon: 83/515-232
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés