Húsvéti Bárányfesztivál 2014 Budapest - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Húsvéti Bárányfesztivál 2014 Budapest

Időpont: 2014. április 18-21.




2014. április 18-21-ig megrendezésre kerül Budapest 1. bárányfesztiválja! A szervezők ezúttal a Vajdahunyad várhoz, a Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót. A rendezvényen felsorakoztatjuk a Kárpát-medence legnevesebb juh tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.

A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon
vehetnek részt mind a négy nap során.

A színpadon folyamatos folklór programokkal és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. 2014. április 20-án, azaz Húsvét Vasárnap a főzőversenyen a Magyar Nemzeti Gasztronómiai
Szövetség „Arany Bárány díjjal” jutalmazza meg a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét.

A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulattsággal várjuk az egész családot. A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is felépítünk. A Csokoládé Múzeum egy mini csokoládégyárat állít fel a helyszínen, ahol az egész család részt vehet majd a csokoládékészítés művészetében. A rendezvényen felsorakoztatunk több száz bárányból készült gasztronómiai különlegességet, melyeket a látogatók nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatják elkészíteni. A rendezvény nyitónapján, 2014. április 18-án a vendégek 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatnak a kuponfüzeten feltüntetett kiállítóknál.




Pin It

Gyulai Pálinkafesztivál 2014 Gyula - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Gyulai Pálinkafesztivál 2014 Gyula




Időpont: 2014. április 18-21.

kissti_kicsi.jpg

A Gyulai Pálinkafesztivál 2014. április 18-21. között, immár XV. alkalommal kerül megrendezésre. "Koccintsunk egyszerre, és ürítsük poharainkat a pálinka, mint az egyik legnemesebb hungarikum tiszteletére!" A Kisüsti Pálinkafesztivál alatt színes vásár, szórakoztató programok, gasztronómiai különlegességek és remek hangulat várja a vendégeket Gyulán.

XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár

Már 2 éve Gyula lett fesztiválunk idejére a „Pálinka Magyar Fővárosa”, amikor is átadásra és kiállításra kerül a Főváros kulcsa.

2000-ben rendeztük meg az első Kisüsti Pálinka Fesztivált egyidejűleg az akkor induló Gyula Napok kulturális rendezvény sorozattal. Azóta is ez a rendezvény az ország legnagyobb, legjelentősebb pálinkás eseménye.

A rendezvényünk mindhárom napja tele van színes programokkal. Igyekszünk változatos, minden korosztály érdeklődési körét kielégítő műsorokat szervezni. A fellépők között szerepelnek országos sztárok is, de a gyulai felfutó vagy már befutott együtteseknek is lehetőséget adtunk a szereplésre.

Általában a délelőtti programok a gyerekeknek szólnak, a kora délutáni, esti koncertek pedig a felnőtteknek szolgálnak kikapcsolódásként.

A fesztivál központjában álló pálinkához, mint Hungarikumhoz jól kapcsolhatók a népi hagyományok, táncok, főzőversenyek, böllérkedés és a Pálinka és Hungarikum kiállítás is.  Ilyen jellegű programokkal is találkozhatnak  a rendezvényünkre kilátogatók..

Ezen kívül színesíti még a rendezvényt a Lovagrendek vonulása, Pálinka Szépe választás is.

Fesztiválunkhoz az alábbi versenyek is kapcsolódnak, melyek egyikére vagy  mindegyikére várjuk a jelentkezőket.

-        III Pálinka Világ Kupa

-        IV. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcskészítmények, Gyümölcsbor verseny

-        VII.” Főzzük körbe a várat” elnevezésű verseny

-        Magyar Pálinka Szépe 2014

Fesztiválunkról és versenyeinkről bővebb információt elérhetőségeink bármelyként kaphat:

honlap: www.palinkafesztival.hu

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 66/647-661

mobil: 06-70/3638-393

Nagy szeretettel várjuk rendezvényünkre!

Jöjjön és koccintson velünk a gyulai vár tövében 2014-ben!




Pin It

Leves és Főzelék Fesztivál Budapest - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Leves és Főzelék Fesztivál Budapest




Időpont: 2014. április 11 - 13.

Április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja.

Az eseményen a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a látogatók.

Mivel hazánk gasztronómiájának szerves részét képezi a levesfogyasztás és a magyar konyha egyedülálló különlegessége a zöldségből készült főfogás, mely már-már hungarikum, így a rendezvénnyel szeretnék felhívni Magyarország lakosainak figyelmét arra, hogy bátran merjenek különböző zöldségek felhasználásával egészséges ételeket készíteni.  Ahogy rendezvényeinken már megszokottá vált, látogatók ez alkalommal is nemzetek titkos receptjein keresztül kóstolhatnak bele különböző kultúrák ízvilágába.

A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. A teljesség igénye nélkül néhányat megemlítve: Orosz Borscs, Francia Hagymaleves, Német Sörleves, Thai Tom Yum leves, Japán Miso leves, India Currys csirkeleves, Vietnámi Pho leves.




 

Pin It

Debreceni Mangalica Fesztivál 2014 Debrecen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Debreceni Mangalica Fesztivál 2014 Debrecen




Időpont: 2014. április 11-13.

A Debreceni Mangalica Fesztivál budapesti fesztivál sikerei után az ország keleti régiójában folytatódik, hogy az ott élők is feltölthessék éléskamrájukat. Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre 2014. április 11-13. között a Debreceni Nagytemplom ellőtti Kossuth téren. A fesztivál ingyenes!

A Mangalica Fesztivál 2008-óta, hét budapesti (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014) négy debreceni (2010, 2011, 2012, 2013), két szombathelyi (2010, 2011), két székesfehérvári (2012, 2013), valamint két szegedi (2012, 2013) fesztivállal országos fesztiválsorozattá nőtt, márka lett a gasztronómiai rendezvények sorában.

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-, vörös-, fecskehasú) 1-1 család és egy koca malacokkal.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.
A kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerő főként a megjelenő, kiváló minőségi termékek, de a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsorral készülünk. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók (kolbásztöltés, sajtkészítés, lekvár főzés). Kora délutántól könnyűzenei koncert, esténként utcabál hangulat lesz.

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.


Forrás: Mangalicafesztivál honlapja




Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Medvehagyma Fesztivál 2014 Orfű

Időpont: 2014. április 12 - 13.




Forrás: Kulinárium Muskátli oldala

Medvehagyma Fesztivál 2014 Orfűn. Az egészséges életmód fesztiválja. Az esemény célja: a medvehagymának, mint feledésbe merült gyógynövény kultúrájának felkutatása, megújítása és a népi gasztronómiába való vissza állítása. A fesztivált április 12-én 10:00 órakor Hegyi Zsuzsanna a Magyar Turizmus Zrt. Marketing Igazgatója nyitja meg a Medvehagyma térplasztikánál. A térről zenés jelmezes átvonulás (felvonulás) a Kemencés Udvarba. A legötletesebb jelmezes felvonulókat jutalmazzuk!

XI. Medvehagyma Fesztivál Orfű, Kemencés Udvar

2014. április 12-13.

Az egészséges életmód fesztiválja

Mindkét napon kisvonat köröz az Orfűi tó körül, medvehagyma szedési lehetőséggel.

Fesztiválkonyhán medvehagymás ételek és kemencés péksütemények bő választékát kínáljuk!

Kóstolja meg a Magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde kézműves sörkülönlegességeit.

Kóstolóval egybekötött bemutatón ismerhetik meg újdonságaikat.

Díszvendég: a zselici KÁCA TANYA

Kézművesek és helyi termelők kínálják portékáikat.

Program

 ÁPRILIS 12. SZOMBAT

  • Nordic Walking Akadémia, oktatás és túra medvehagyma szedéssel
  • Villár Sándor méhész előadása
  • Minden amit a medvehagymáról tudni kell - Tóth Béla mezőgazdasági mérnök előadása
  • Souss Vide (főzés vákum alatt), a forradalmi főzési technika bemutatója egész napos kóstolással.
  • A SIKLÓSI BORBARÁTNŐK ÉS GASZTROHÖLGYEK EGYESÜLETE medvehagymás ételeket készít, valamint bemutatják a RICZU PINCE ÉS BORHÁZ borait.
  • Az ORFŰI KÉZMŰVES EGYESÜLET interaktív kézműves bemutatója
  • NAGY BANDÓ ANDRÁS dedikál
  • HANGOLÓ - Zenés Gyermekszínház szórakoztatja a gyermekeket
  • Kovács Péter és Papp Krisztina mini koncertje, tánc és mulatság a színpadon

ÁPRILIS 13. VASÁRNAP

  • a MADÁRIJESZTŐ kiállítás eredményhirdetése
  • előadás MEDVEHAGYMA MÉZ-ről, méhekről
  • Tóth Béla mezőgazdasági mérnök előadása: Minden amit a medvehagymáról tudni kell
  • bemutatkozik a hagyományőrző zselici KÁCA TANYA - termékeikkel, állatokkal, népviselettel
  • Goják Csaba európa és olimpiai ezüstérmes mesterszakács medvehagymás ételeket főz és kóstoltat
  • Souss Vide - főzéstechnika az egészségtudatos konyhában - medvehagymával
  • Sodró favicc - SONADORGRUPO udvari komádiája
  • DIÁK SZAKÁCS PÁRBAJ
  • "BRUMMOGDA" macivarrásos játékterápia gyermekeknek - Horváth Annamária bemutatója. Mackókiállítás
  • HANGOLÓ - Zenés gyemekszínház
  • LOVASI ÉS A VÉLETLEN. LOVASI ANDRÁS ÉS LACKFI JÁNOS ÚJ KÖZÖS KONCERTJE




Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés