Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Verseny Röszke 2011




Időpont: 2011. augusztus 6 - 7.

Idén augusztusban is nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt XXI. Röszkei Falunapok és a XVII. Nemzetközi Töltött Káposzta – főző Verseny színes programsorozatára.
Augusztus 6-án szombaton reggel fogatos és mazsorett felvonulás hívogatja Röszke Község lakóit a rendezvény helyszínére.
10 órától ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a gasztronómiai megmérettetés. Idén a csapatok nem csak főzésben, hanem játékos vetélkedők formájában is összemérhetik tudásukat. Az elkészült ételek zsűrizését és eredmény hirdetését tombolasorsolás követi, majd a hangsúly a Falunapok ünnepélyes megnyitójára és a kulturális programokra helyeződik. Fellépnek helyi tánccsoportjaink, testvértelepülésünk Végvár község néptáncosai illetve az igazi kuriózumnak számító Röszkei Dívák. A kulturális programok után a szórakozásé lesz a főszerep, hiszen tűzijátékkal és hajnalig tartó utcabállal várjuk a táncos kedvű vendégeket.
Augusztus 7-én vasárnap ünnepi szentmise, XI. Röszkei Falunapi Sakk bajnokság, és Röszkei Térségi Amatőr Fogathajtó verseny várja az érdeklődőket.
Kora délután a gyerekeknek kedveskedünk légvárral, óriáscsúszdával, rekeszmászással illetve számtalan egyéb játéklehetőséggel. A „Gyerekparadicsom” elnevezésű programunkban a kisbabáktól a kamaszokig minden korosztályra gondoltunk így mindenki megtalálja az ügyességének és kíváncsiságának megfelelő játékokat.
A délután folyamán a népszerű Alma együttes koncertjével kedveskedünk kicsiknek és nagyoknak. A Falunapok programsorozatát vasárnap este Rúzsa Magdi élőkoncertje zárja.
Reméljük ebben az évben Önt is vendégeink között köszönthetjük.

Július 25-ig várjuk a töltött káposzta-főző versenyre egyéni főzők vagy max. 3 fős csapatok jelentkezését.
Részletek: www.roszke.hu



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés