A VINTEGRO Pinceszövetség második alkalommal rendezi meg a Tavaszi Pincenyitogatót április 12-13-án. Ezen a hétvégén közel 40 pince bortermelője várja kóstolóra a borkedvelőket.
A hajósi pincegazdák kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy együtt ízlelhessék meg a 2013-as év kiváló nedűit. A borok mellé pedig finom falatok is dukálnak, a gasztroutcában mindenki talál valami foga alá valót.
Az 1200 pince közötti tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházak elé tűzött zászlók segítik, a pincefalu távolabbi pontjaira pedig csettegő-taxival juthatnak el a vendégek. Aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne már autóba ülni, az kényelmes szállást találhat valamelyik barátságos pincepanzióban.
Időpont: 2014 április 12-13. (szombat-vasárnap); a pincék 10:00-tól tartanak nyitva
Helyszín: Hajós – Pincefalu (GPS koordináták: 46.3851588608649 / 19.150242805481)
Szállásfoglalás: 06 30 548 3904 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A rendezvény ingyenes, a borkóstolóhoz a helyszínen kóstolójegy váltható. (A beugró 20 db 0,5 dl-es kóstolójegy ajándék borospohárral és tartóval 2000 Forintért.)

A VINTEGRO Pinceszövetségről:
Hajósi borok… ...testben és lélekben is testesek.”
Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Mivel ezeket a borokat csak saját maguk fogyasztották, kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek, melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben - csöppet talán bódult állapotban - nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva végre megalapította a VINTEGRO Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva - kihasználva az éghajlati és a hajósi lösz talaj adottságait, valamint a kiváló klímával rendelkező borospincéket - a mai technológia segítségével készítsék el boraikat. Mindezt ötvözik a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával, valamint a történelmi borvidéki kultúrával.
 
VINTEGRO Pinceszövetség
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook.com/vintegro




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés