1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Borzsongás Fesztivál Villány 2012

Időpont: 2012. április 27 - május 01.

A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szívünket!
Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Villányi borvidéken hetedik alkalommal rendezzük meg a BORZSONGÁS FESZTIVÁLT, 2012. április 27.-től május 1.-ig.

Idén kilenc településen, összesen 18 ZSONGÓ BORUDVARBAN VÁRJUK!

(Túrony - Janus Borház; Csarnóta - Tenkes Csárda; Harkány - Dráva Hotel; Siklós - A Borozó, Joó Pincészet, Szabó Pincészet; Kisharsány - Vylyan Pincészet; Villány - Crocus Gere Borhotel (Gere Attila Pincészete), Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Polgár Pincészet, Bock Pince Panzió, Ottó Panzió és Pince, Matias Étterem és Borozó, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete; Kisjakabfalva - Jackfall Bormanufaktúra; Villánykövesd - Hotel Cabernet, Blum Pince Borozó; Palkonya - Hárságyi Pince)

Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa.

Már a programok sokszínűségétől is zsong a tavasz!

Műfajok szerint: blues (Jam Session, ELVIS Live, Blues Bell, Pesti Zoli, Gerendás Péter), jazz (Black Café, Color Live Music Band, The Camelon Days Trio), rock'n'roll (Rudán Joe, Üzeltember’s, Lenthár Balázs & Vincze Zoltán), komolyzene (Vivat Bacchus, Pannon Filharmonikusok zenészei), népzene (Kállai Lajos Népi Zenekara, Büdös Vornyik, Mahala Hora), stand up comedy (Farkas Gergő „Sajt”) és egyéb könnyűzenei koncertek, bulik, cigányzene, magyar táncház és latin tánctábor.
Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás.
Nagy kirándulások és vezetett túrák a Villányi borvidék dűlői között.
Májusfa kivágása, díszítése, állítása.
Villányi borvidéki stifolder verseny
Lesz grillező verseny, borásztalálkozó és természetesen nagyszerű villányi borok, gasztronómiai különlegességek várják vendégeinket!

A pincészetek közötti jól érezhető összefogás, ami már annyi vendéget vonzott eddig is a Villányi borvidékre, ismét tárt pinceajtókkal és kedves vendégművészekkel hívogat!

A helyszínek közötti közlekedést naponta három külön buszjárattal (ZSONGÓJÁRAT) segítjük, kilenc település (Harkány, Villány, Villánykövesd, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony) között.

A kedvenc borát mindenki maga választja, de a legügyesebb „BorÁszok” közül vajon ki fog nyerni a FehérborÁszok kontra VörösborÁszok focimeccsen?

Szerintünk itt mindenki nyerni fog!

VÁRJUK SZERETETTEL! ZSONGJUNK EGYÜTT!

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál 2012

Időpont: 2012. április 30 - május 01.

Tizennegyedik alkalommal kóstolhatják meg a magyar és nemzetközi sajtkülönlegességeket, a magyar történelmi borvidékek termelőinek és pincészeteinek kiváló borait és pálinkáit, és a térség mézeit.
Ajánlom másoknak:        
Sajtkészítési bemutatók, sajtból készült ételek, sajtmustra, szakmai előadások, sajt és egyéb kézműves termékek vására, koncertek, gyermeksziget várja a látogatókat.


Program

Április 29.

8.00 - 18.00 - I. Gyomaendrődi Regionális Fogathajtó Verseny, az endrődi Vásártéren lesz látható a Tisza-Kálmán Közoktatási Intézmény és a helyi Lovas klub rendezésében, valamint a GYÜSZ-TE támogatásával.

A rendezvényen több kategóriában várhatóan 50 fogat méri össze tudását a versenypályán és szolgál érdekes látvánnyal, izgalommal a lovas sport iránt érdeklődőknek.

XIV. Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál április 29.-ei délutáni programjai

14.00 - 16.00 - Előadássorozat a résztvevő kiállítóknak, kistermelőknek.
Helye a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Gyomaendrődi Oktatási Egysége.


- A VM Élelmiszer feldolgozási Főosztályának képviselője

- Megyei Főállatorvos v. általa delegált szakember

- MVH megyei kirendeltségének vezetője vagy általa delegált szakember

- NAV képviselője


18.00 - Gyomaendrőd 30 éves évfordulója alkalmából színpadi rendezvények, majd fáklyás felvonulás és utcabál.

Április 30.

10.00 - Sajtvásár (25-30 sajtost várunk), sajtkészítési bemutatók, sajtos ételek, sajtmustra a közönség bevonásával és természetesen szakmai zsűri értékeli a nevezett sajtokat.

A színpadon egész napos program, este koncertek, napközben gyermeksziget, kézműves kirakodó vásár.

Május 1.

10.00 - Sajtvásár, kézműves kirakodóvásár.

Klasszikus „retro majális” egész napos családi programokkal.

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Szeri Húsvét 2012 Ópusztaszer

Időpont: 2012. április 8 -9.

Szeri Húsvét információk

Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékparkban 2012. április 9-én kerül megrendezésre a Szeri Húsvét hagyományőrző családi programja.
Húsvéthétfőn a népszokások felelevenítése mellett játékos versenyek, vetélkedők várják a családokat.
Kié lesz a húsvéti bárány?
Az ópusztaszeri skanzenben fiatal menyecskék és legények népviseletbe bújva élesztik fel a húsvét népszokásait. Bizony lesz régimódi vedres locsolás, sikongatással és kurjongatásokkal kísérve. A tréfás leánylocsolást a legények cifra locsolóversei fűszerezik meg. Emellett nem marad el a tojásfestés és az ételszentelés sem.

A látogatók a vidám programokon muzsikaszó mellett aktívan részt vehetnek, hiszen lesznek apa-fia és anya-lánya családi vetélkedők, aranytojás keresés és locsolóvers-mondó verseny is.
Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő „Keresd az Aranytojást” programon a cél, hogy megtaláljuk az aranytojást és elnyerjük a húsvéti rackabárányt!

Kézműves foglalkozások, zenés program, lovasbemutató, állatsimogatás, játékok, móka és kacagás színesítik meg a húsvéti ünneplésünket.

Aki húsvét vasárnapján érkezik az Ópusztaszeri Skanzenbe az is részt vehet az aranytojás keresésében.

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Pálinkafesztivál Gyula 2012

Időpont: 2012. április 20-21-22

Keressék a Szicsek Pálinkafőzde standját

A Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Kiállítás, valamint a fesztivál keretén belül zajló Magyar Országos Pálinkaverseny minden évben hagyományosan április közepén zajlik Gyulán. A kétnapos pálinkafesztivál hagyományosan látványos programokat kínál.
Minden évben felvonulnak a magyar lovagrendek, és ebből az alkalomból tartja ünnepélyes tagfelvételi ceremóniáját a Pálinka Lovagrend. Évek óta népszerű az egyszerre koccintás a gyulai várból felhangzó ágyúszóra, több ezren kortyintanak ilyenkor a kisüstiből.
A Pálinkafesztivál egyik kiegészítő rendezvénye a gyulai várnál megrendezett Böllér-napok eseménysorozat, melynek célja a tájegységre jellemző hagyományos disznótoros ételek felelevenítése. A másik fontos esemény pedig a pálinkaverseny, melyre a Kárpát-medence más régióiból is utaznak a versenyzők, hogy leadják a házilag főzött párlatokat. Általában két kategóriában - bérfőzők és bérfőzetők - hirdetik meg a versenyt, és hagyományosan különdíjjal jutalmazzák a legjobb, nem Magyarországon párolt testvérkészítményt.
A Pálinkafesztivál egyben szakmai fórum is. Olyan kiemelt témák kerülnek elő, mint például a pálinkával kapcsolatos törvénykezési feladatok, a kisüsti marketingstratégiája, a pálinkafőzők tevékenységének szakmai és pénzügyi támogatása, a főzdék turisztikai lehetőségeinek kihasználása.
Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Debreceni Mangalica Fesztivál  2012

Időpont: 2012. április 13-15.

Idén immáron harmadik alkalommal lesz megrendezve a Debreceni Mangalica Fesztivál. 2012. április 13. és 15. között a Nagytemplom előtti téren számos gasztronómiai és zenei program, koncertek, népzenei produkciók és mangalicatermékek vására várja a látogatókat.

A nagysikerű Budapesti Mangalica Fesztivál után a vidéki nagyvárosok sorában 2010-ben elsőként Debrecenben kerül megrendezésre a gasztronómiai programsor, melynek célja, hogy a legjobb minőségű hazai mangalicatermék gyártóval megismerkedhessen a közönség. A tavalyi évben 20 mangalicatenyésztő mutatta be a termékeit, de a mangalica húsok és kolbászok mellett más kézműves gasztronómiai finomságok, kézművesek vására, jó minőségű borok és pálinkák is pultra kerültek.
A programok ingyenesek!
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés