Kerekezd és kóstolgasd körbe Stájerországot!

Kerekezd és kóstolgasd körbe Stájerországot! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kerekezd és kóstolgasd körbe Stájerországot!

Kerekezd és kóstolgasd körbe Stájerországot!

Ausztriában ma már minden negyedik turista és minden második osztrák polgár kerékpárral közlekedik, így kézenfekvő volt, hogy a bringázás legyen az osztrák turizmus idei kampánytémája. Stájerország Budapesten mutatta be, milyen élvezetek érhetők el a tartományban két keréken.

Az Österreich Werbung idei kampányának kerékpáros tematikájára az összes tartomány rácsatlakozott, így a Stájerország nyári kínálatát bemutató budapesti sajtótájékoztatón is a bringás élmények kerültek fókuszba. A tartományban közel 10 ezer kilométernyi kitáblázott kerékpárút várja a turistákat, s ennek fele a hegyekben kanyarog – mondta Erich Neuhold, a Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatala vezetője. A több száz kijelölt bringás túraútvonal a legszebb tájakat és a legérdekesebb látnivalókat érinti, kerekezhetünk folyópartokon és a vasút mentén, borvidéken és álmatag falvakon át, vagy éppen a hegycsúcsok között.

Topgasztronómia a hegyekben

Télen a síelőket, nyáron a túrázókat és hegyikerékpárosokat szállítják Schladming-Dachstein felvonói. A Hauser Kaiblingon idén első alkalommal nyáron is üzemel majd a kabinos és az ülőfelvonó. A hegy családi programkínálata frízbipályával, a gyerekeket számára kialakított kalandösvénnyel és báránysimogatóval bővül. A Hochwurzen csúcsára közlekedő kabinos felvonóval olyan kedvelt túraútvonalak érhetők el, mint a 2019-ben teljesen felújított Padok útja (Bankerlweg), amelyet bejárva a családok és a szerelmesek is megtalálhatják a nekik címzett pihenőpadokat.

A Reiteralmon júniusban megnyíló négy új hegyikerékpáros-ösvénynek köszönhetően 15 km-rel bővül idén a hegy single trail kínálata, és további két régi túraútvonalat is megnyitnak a hegyikerékpárosok előtt; a szintkülönbség 700 méter. A gyerekeket és a fiatal kezdő bringásokat tavaly óta Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros-játszótere várja itt különböző nehézségű junior nyomvonalakkal.

Schladming-Dachstein idei gasztronómiai meglepetése lesz az „Almkulinarik by Richard Rauch”. A sztárséf és az alpesi menedékházak szakácsainak összefogásával júniustól a legmagasabb kulináris élvezeteket kínálják majd a túrázóknak 55 hegyi hüttében, akik mindenhol más különleges fogást kóstolhatnak meg.

Szőlőskertek és termálfürdők között

A Stájer Termál- és Vulkánvidéken is ötvözhetjük az egészségmegőrzést és a mozgást kulináris élményekkel. A részletes Genussradl kerékpáros útmutatóban 14 tematikus kerékpártúra leírása található meg, a rövidebb 13 km-es kirándulástól a kifejezetten hosszú 148 km-es túráig. Nem meglepő, hogy a legnépszerűbb útvonal a Kulináris élménytúra (Gaumenfreunder-Tour), amely Fürstenfeldből indul és a környező sütőtökföldeken át vezet Riegersburg felé. Útközben számos borkimérés, borászat és ínyencpont csábít arra, hogy pihenő ürügyén megálljunk egy kis kóstolgatásra, a túra végén pedig Josef Zotter különleges csokoládészínházában tobzódhatunk, az idei bővítésnek köszönhetően immár 33 állomáson. Ebben a régióban, a Mura árterében kanyarog egész Ausztria egyik legkedveltebb kerékpárútja is, amely egészen a szlovén határig vezet, vonzó látnivalókat kínálva.

Ausztria legtöbb szolgáltatást nyújtó ingyenes üdülési kártyájának kínálata tovább gazdagodott ebben az évben, miután a Stájer Termál- és Vulkánvidék, valamint Kelet-Stájerország után Dél- és Nyugat-Stájerország is csatlakozott a GenussCardhoz. Az univerzális kártya (belépők, idegenvezetés, kóstolás stb.) immár 247 kirándulóhelyen használható, és a három régió 163 szálláshelyén vehető át.

Csúcstámadás e-bike-kal

Stájerország északkeleti régiója, Magas-Stájerország hegyvidéke is felfedezhető kerékpárral, és ez nemcsak a legedzettebbeknek adatik meg. A családbarát kerékpárutaktól az igazi kihívást jelentő, 2000 méteres magasságig felkapaszkodó adrenalintúráig mindenki talál magának itt kihívást, és természetesen gasztronómiai élvezeket a vadételektől a biosajtokig. Az élménybringásoknak ajánlható a Mürzer Oberland Naturpark, ahol egyik hüttétől a másikig tekerve fenséges panorámában gyönyörködhetnek. A régióban egyre trendibb az elektromos kerékpár, amivel megerőltetés nélkül lehet legyőzni a meredekebb lejtőket is. Akár többnapos túrák is tervezhetők a széles körben kölcsönözhető e-bike-kal, mert a hegyvidéken összesen 33 elektromos töltőállomás áll rendelkezésre.

A sportosabbaknak ajánlható a 18 napos BergZeitReise csúcstámadó túra, amely kulturális, természeti és kulináris élmények sokaságával garantálja, hogy aki végigcsinálja, az garantáltan feltöltődik a kimerítő hétköznapok után. Akik inkább az izgalmakat keresik, a mariazelli Bürgeralpe vagy az aflenzi Bürgeralm bringaparkokban kezdő és profi downhill-pályákon tesztelhetik bátorságukat.

Forrás: https://turizmus.com/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés