Pisztácia, dió, áfonya – talán ez lehetne a sorrend az egyik legjobb budapesti fagylaltszalon házi versenyén. A Bécsből érkezett, magyar–osztrák felmenőkkel bíró Nicholas Göndöcsnek és nevelőapjának, Peter Groissböcknek szakmai lelkesedése hamar meghozta gyümölcsét a Corvin negyedben.

Forrás: turizmus.com

A Corvin negyedben Wiener Szalon néven tavaly nyílt cukrászda méltán lett népszerű. Lehet itt kapni a több tucatnyi fagylalton kívül igazi budapesti, olasz és bécsi reggelit (biotejjel), süteményeket és saját pörkölésű kávék egész arzenálját, de széles az italválaszték is.

A főszereplő azonban nyáron a fagylalt, ami kevés hazai édességbirodalomra jellemző. Maguk sütik a tölcséreket is, amit szintén csak néhány hazai cukrászda mondhat el magáról. Nem használnak porokat, festéket, tartósítószereket, dúsítókat, és nem díszítik a tégelyeket, ez a jobb cukrászdákban már korántsem divat. Az ízesítő pasztákat maguk készítik, házilag. Ahogy Nicholas mondja: „a mi fagylaltunk őszinte".

Amint az a szerdai tájékoztatón kiderült, a jó minőségű alapanyag és a frissesség a titka a kellemes zamatú gombócoknak, no meg melléjük a valódi tejszínből készült hab. A Wiener Szalon menülapjának érdekessége, hogy a fagylaltkelyheknek humoros neve is van: ilyen a Mango Jerry (képünkön), a Tom és Cherry vagy a Steve McCream.

Ha valaki az osztrák fővárosból érkezett, igazán otthon érezheti magát: a reggeli mellett még bécsi színes magazinokba is belelapozhat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés